SimCup finalen 2019

04/03 - 2019 |

Med det imponerende lune og flotte vejr, som vi, trods det at kalenderen stod på februar, har haft, så er det måske meget godt, at indendørsturneringen, Junior SimCup 2018/2019, nu har fået afviklet finalen. For en ting er spil i simulator men det rigtige golf, det er nu udendørs og med græs under fødderne. Men når det danske klima ikke altid kan leve op til det, så er den indendørs simulatorturnering trods alt bedre end ingenting.

Efter afvikling af de 6 ordinære, indledende runder, som blev fordelt med 3 runder på hver side at jul og nytår, så blev der fundet 6 finalister, som lørdag den 2. marts spillede finalen. Spillerne var Rasmus Lange og Andreas Back Nørheden Johansen, begge fra Aabybro Golfklub, Mathias Oddershede fra Hjørring Golfklub, Jonathan Bach Guldborg fra Rold Skov Golfklub, Rasmus Støvring fra Volstrup Golfklub og Marc Kristensen fra Brønderslev Golfklub. Spillere fra et bredt udsnit af hele Nordjylland og DGU's golfdistrikt 1.

 

Finalen blev lige nøjagtig så spændende, som finaler gerne må være – og stillingen vekslede konstant, så der på intet tidspunkt var nogle tegn på, hvem der skulle stå som turneringens vinder, når spillet var klaret. Og faktisk – på de sidste 3 slag, der blev slået, blev der ændret på stillings rækkefølgen på alle 6 placeringer.

 

Efter lodtrækning spillede Rasmus Lange, Andreas Back Nørheden Johansen og Rasmus Støvring i simulator 1 og Mathias Oddershede, Marc Kristensen og Jonathan Bach Guldborg i simulator 2. Rasmus Lange, som efter de 6 indledende runder førte i Order of Merit stillingen fik lov til at bestemme, hvilken simulator, han ønskede at spille i.

 

Spillerne blev sendt ud på Pebble Beach Resort golfbane. En bane, som normalt er placeret i Californien men i dagens anledning var flyttet til Volstrup Golfcenter’s indendørscenter. Med golfsimulator kan man jo meget.

 

Spillerne i simulator 1 var færdige et par minutter før simulator 2 og kom med henholdsvis 37, 31 og 26 point. Spændende kunne alle i centeret følge med på de sidste slag i simulator 2 – og det endte således, at også spillerne herfra kom med 37, 31 og 26 point. Så ud fra antallet af point kunne placeringsrækkefølgen ikke afgøres. Og så måtte vi kigge på laveste handicap for at få det hele afgjort.

 

Og det faldt ud til, at vinder af den 2. Junior SimCup blev

Mathias Oddershede, Hjørring Golfklub. Som skrevet, med 37 point men med lavere handicap end nr. 2, som blev Rasmus Lange, Aabybro Golfklub.

På 3. pladsen kom Jonathan Bach Guldborg, Rold Skov Golfklub – med de nævnte 31 point, men med lavere handicap end Rasmus Støvring, Volstrup Golfklub.

Og endelig – på 5. pladsen kom Andreas Back Nørheden Johansen, Aabybro Golfklub med 26 point og igen, med lavere handicap end Marc Kristensen, Brønderslev Golfklub, som derfor endte på 6. pladsen.

 

Distriktsleder for Dansk Golf Unions Distrikt 1, Carsten S. Kristensen, udtaler, at det er skønt at se disse initiativer til turneringerne i de mindre klubber. Og specielt denne turnering er og har været et super hit for de unge spillere. ”Jeg har selv 2 piger, som har deltaget i turneringen, som de eneste piger i øvrigt, men de har hele vejen følt sig hjemme blandt drengene og har fået og givet kommentarer på lige fod med drengene. Og det er netop det, som denne turnering kan. Den udjævner alle former for skel imellem alder, handicap, klub og køn – og alle er bare sammen om spillet og hygger på tværs af de 4 simulatorer, som centeret stiller til rådighed. Når man spiller udendørs golf, så sendes boldene afsted med 2-3-4 spillere – og så følges de ad rundt på banen og ser og hører ikke meget til alle de andre spillere. I disse simulatorer, så kan man slå sit slag – og i næste sekund følge med på en af de andre simulatorer og se, hvordan de andres slag går. Og ligger man i en god position til at vinde dagens runde, så følger man rigtig meget med på de andre simulatorer. Nu kommer foråret og det bliver spændende at se, om ikke spillerne kan mærke, at de ikke har ligget helt stille vinteren over”, slutter Carsten S. Kristensen.

 

Der var fundet præmier til alle 6 finale deltagere. Spillerne, der blev nr. 1, 2 eller 3 fik et flot stykke glas, hvorpå placeringen var indgraveret.

Til 4. pladsen var der sponsoreret en rygsæk fra Wilson Staff og til både 5. og 6. pladsen var der en sportstaske, golfhåndklæde og golfbolde, sponsoreret af Andelskassen.

 

Nu skal det nydes, at man kan komme på græs – men turneringslederen fra Volstrup Golfklub, Ole Støvring, fortæller, at når vinteren dukker op igen, så er vi klar til endnu en vintersæson i simulatorerne.

 

Se flere billeder her.